Arhiv novic s področja – nasilje nad ženskami

Delavnica ob 8. marcu, Mednarodnemu dnevu žensk

Spoštovane ženske! Ob našem prazniku, prazniku vseh žensk, vas vabimo na delavnico z naslovom Jaz sem ženska, s katero bomo osvetlile, kaj pomeni biti ženska v današnjem času, kako se to čuti in kaj lahko naredimo, da bomo lahko vsak dan bolj živele svojo žensko naravo. Vabljene ste vse ženske, ki si želite pogledati vase in najti svoje notranje zaklade. Delavnica se bo odvijala v četrtek, 9.3.2017 ob 16.00 uri v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru. Prosim za prijavo … Več

Prispevek v TV dnevniku o zakonodaji za žrtve nasilja

Žrtve nasilja, zlasti žrtve nasilja v družini ali zalezovanja, imajo od 11.1.2015 pravico, da na enostaven način prenesejo že pridobljene pravice v katero koli državo članici EU. Ta nova pravila pomenijo, da so prepovedi približevanja, odredbe o zaščiti in odločbe o prepustitvi stanovanja v skupni rabi zdaj hitro in zlahka prepoznavne po vsej EU s preprosto potrditvijo. Na spodnjem naslovu, je v zadnjih minutah TV dnevnika, prispevek o novi zakonodaji in o splošnih informacijah o nasilju nad ženskami: http://4d.rtvslo.si/arhiv/prvi-dnevnik/174315689 „Po ocenah … Več

Živimo v času, ko je poleg revščine, brezposelnosti in negotovosti obstoja, spolna determiniranost še vedno zelo močan dejavnik tveganja, za doživljanje nasilja. Ugotovitve nacionalne raziskave o nasilju v zasebni sferi in partnerskih odnosih, ki je prva tovrstna raziskava pri nas, so pokazale, da je vsaka druga ženska, od dopolnjenega 15. leta starosti, doživela eno od oblik nasilja. To je močan pokazatelj razmer v Sloveniji. Lahko trdimo, da je nasilje za slovenske moške najbolj razširjena oblika nacionalnega športa. Vendar ima šport … Več

Izjava za javnost Zveze za nenasilje o aktualnih prisilnih porokah

ZVEZA ZA NENASILJE DRUŠTVO KLJUČ – CENTER ZA BOJ PROTI TRGOVINI Z LJUDMI DRUŠTVO SOS TELEFON ZA ŽENSKE IN OTROKE – ŽRTVE NASILJA DRUŠTVO ZA NENASILNO KOMUNIKACIJO DRUŠTVO ŽENSKA SVETOVALNICA Že dolgo vemo, da nasilje nad ženskami ni omejeno na neko geografsko območje, narodno ali versko skupino. In tudi za Slovenijo velja, da nasilje nad ženskami ni posebnost nekega kraja ali vasi, ampak je enakomerno porazdeljeno po lokalnih skupnostih po Sloveniji. To pa ne velja za pomoč ženskam, ki doživljajo … Več

STRIP PENTLJA

Strip Pentlja je STRIP za mlade o oblikah nasilja v družbi, namenjen srednješolski populaciji. Je način ozaveščanja mladih o nasilju nad ženskami in otroki ter o trgovini z ljudmi.  Je del preventivnega projekta »ZAPRISEGA O IZBIRI NENASILJA« in je komunikacijski medij, ki bo v letu 2011 začel spremljati preventivne delavnice po srednjih šolah, v izpeljavi ‘Zveze za nenasilje’. Skozi Strip želimo v enem od jeziku mladih spregovoriti o konkretnih oblikah nasilja. Mlade želimo spodbuditi k nenasilju, družbeni angažiranosti in socialni … Več