Vabilo na praktično delavnico: Toksični sram

Ženska svetovalnica vas vabi na praktično delavnico: Toksični sram

Toksični sram – se razlikuje od običajnega sramu po kvaliteti, moči in trajanju. Sram je čustvo, ki nam pomaga, da se držimo pravil družbe. Toksični sram je škodljiv.

Na tokratni delavnici se bomo posvetile Toksičnemu sramu, ga prepoznale in pridobile orodja, kako ga omejiti.

Kaj je toksični sram?

Kako nastane?

Kako ga prepoznati?

Kaj je spirala sramu?

Kako ga spremeniti v funkcionalno čustvo?

Na vprašanja bomo iz primerov prakse odgovorile v četrtek, 4.6.2015 ob 16.00 uri v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru. Prijavite se do torka 2.6.2015 na tanja@svetovalnica.org

ALTERNATIVNE OBLIKE PREHRANJEVANJA

Te zanima kaj je VEGANSTVO, MAKROBIOTIKA in PRESNOJEDSTVO?

Kaj je filozofija in smisel alternativnih oblik prehranjevanja?

Katera živila izbirati?

Kako jih pripraviti?

Njihove prednosti in pomanjkljivosti?

V kolikor te omenjena tematika zanima te vabim na predavanje

KJE: v prostorih Ženske svetovalnice na Langusovi 21, Ljubljana

KDAJ: v četrtek 31.7. 2013 ob 17. 00h

PREDAVA : Katja Vučko, dipl. inž. živilske tehnologije

CENA: prispevek je 5€ oz. po dogovoru

PRAV TAKO ORGANIZIRAMO TEDEN DNI KASNEJE, V PONEDELJEK, 5. AVGUSTA, IZLET DO SLAPOV V PEKEL PRI BOROVNICI. ZA VEČ INFO. IN PRIJAVE PIŠI NA: ana@svetovalnica.org, do petka, 2. avgusta 2013.

6. maj – MEDNARODNI DAN BREZ DIETE

V Društvu Ženska svetovalnica sedaj že tradicionalno obeležujemo Mednarodni dan brez diete, ki se je začel 1992 z Angležinjo Mary Evans, ki je tudi sama okrevala od anoreksije ter napisala knjigo ”Lahko imate postavo tudi – brez diete”. Evansova pravi, da je Dan brez diete nastal na podlagi dveh dogodkov, ki sta jo izjemno pretresla. Kot prvega omenja TV oddajo, ki je prikazovala žensko z operativno zmanjšanim želodcem, ki je imela za seboj že tri operacije počenega želodca. Dodatno jo je pretresla vest o samomoru 15-letne deklice, ki se je ob konfekcijski številki 34 doživljala kot zelo debelo. Oba dogodka sta jo napeljala k odločitvi, da se želi boriti in zaustaviti neznosno norost okoli suhosti, zato je medijem poslala sporočilo Debele ženske udarijo nazaj. V njem je spregovorila o konceptu življenja brez diet in sprejemanju svoje postave. Na nacionalni angleški televiziji je intervjuvanka izustila: ”Ne pozabite proslaviti Dneva brez diete,” ter tako začrtala organizacijo 1. dogodka v Hyde Parku, v Londonu. Od leta 1993 dalje ta dan praznujejo tako v Rusiji, ZDA, Avstraliji in Angliji kot tudi drugod po svetu.

Svet je oder, kjer vsak igra svojo vlogo! Avtorica članka Vita Mavrič Vir: Katarina Kesič Dimic

Miklavž je minil in včeraj sem se naposlušala zgodbic o tem, kaj vse so dobili Gašperjevi sošolci in sošolke za darila. Povem vam, to je manjši obup! Kakšne čokolade, rožiči ali mandarine! Tekmovalnost in socialne razlike med njimi, pa več kot očitne. Računalniške igrice, game-boyi, mobilni telefoni, razne divje igrače in podobne norosti … Z vsem tem, si
danes lahko fant kupi svoj prostor in status v razredu, sicer je iz družbe prav kmalu izločen.

Ampak, tako pač je. Čas, ne moremo zavrteti več nazaj.

VABILO NA DELAVNICO – BODY IMIDŽ

Bi se rada dobro počutila v svoji »koži«? Naredila nekaj zase?
Vabimo te, da se nam pridružiš na delavnici:

BODY IMIDŽ

DELAVNICA BO POTEKALA V PROSTORIH ŽENSKE SVETOVALNICE, NA LANGUSOVI 21,

KDAJ: 3 ZAPOREDNE SREDE – od 16.30 – 18h, OD 8. MAJA 2013 DALJE

PRISPEVEK ZA DELAVNICO: 15 eur ZA VSA 3 SREČANJA (OZ. PO DOGOVORU, ČE STE V „FINANČNO NEUGODNI SITUACIJI“)

Za več informacij in prijave pokliči na 01 / 25 11 602 ali piši na: ana@svetovalnica.org