ALTERNATIVNE OBLIKE PREHRANJEVANJA

Te zanima kaj je VEGANSTVO, MAKROBIOTIKA in PRESNOJEDSTVO? Kaj je filozofija in smisel alternativnih oblik prehranjevanja? Katera živila izbirati? Kako jih pripraviti? Njihove prednosti in pomanjkljivosti? V kolikor te omenjena tematika zanima te vabim na predavanje KJE: v prostorih Ženske svetovalnice na Langusovi 21, Ljubljana KDAJ: v četrtek 31.7. 2013 ob 17. 00h PREDAVA : Katja Vučko, dipl. inž. živilske tehnologije CENA: prispevek je 5€ oz. po dogovoru PRAV TAKO ORGANIZIRAMO TEDEN DNI KASNEJE, V PONEDELJEK, 5. AVGUSTA, IZLET DO … Več

6. maj – MEDNARODNI DAN BREZ DIETE

V Društvu Ženska svetovalnica sedaj že tradicionalno obeležujemo Mednarodni dan brez diete, ki se je začel 1992 z Angležinjo Mary Evans, ki je tudi sama okrevala od anoreksije ter napisala knjigo ”Lahko imate postavo tudi – brez diete”. Evansova pravi, da je Dan brez diete nastal na podlagi dveh dogodkov, ki sta jo izjemno pretresla. Kot prvega omenja TV oddajo, ki je prikazovala žensko z operativno zmanjšanim želodcem, ki je imela za seboj že tri operacije počenega želodca. Dodatno jo … Več

Svet je oder, kjer vsak igra svojo vlogo! Avtorica članka Vita Mavrič Vir: Katarina Kesič Dimic

Miklavž je minil in včeraj sem se naposlušala zgodbic o tem, kaj vse so dobili Gašperjevi sošolci in sošolke za darila. Povem vam, to je manjši obup! Kakšne čokolade, rožiči ali mandarine! Tekmovalnost in socialne razlike med njimi, pa več kot očitne. Računalniške igrice, game-boyi, mobilni telefoni, razne divje igrače in podobne norosti … Z vsem tem, si danes lahko fant kupi svoj prostor in status v razredu, sicer je iz družbe prav kmalu izločen. Ampak, tako pač je. Čas, … Več

VABILO NA DELAVNICO – BODY IMIDŽ

Bi se rada dobro počutila v svoji »koži«? Naredila nekaj zase? Vabimo te, da se nam pridružiš na delavnici: BODY IMIDŽ DELAVNICA BO POTEKALA V PROSTORIH ŽENSKE SVETOVALNICE, NA LANGUSOVI 21, KDAJ: 3 ZAPOREDNE SREDE – od 16.30 – 18h, OD 8. MAJA 2013 DALJE PRISPEVEK ZA DELAVNICO: 15 eur ZA VSA 3 SREČANJA (OZ. PO DOGOVORU, ČE STE V „FINANČNO NEUGODNI SITUACIJI“) Za več informacij in prijave pokliči na 01 / 25 11 602 ali piši na: ana@svetovalnica.org

INDIVIDUALNI TEČAJ PREHRANE

DOBILI BOSTE:  Osnovno znanje o prehrani ter delovanju vašega telesa in metabolizma.  Razumevanje diet ter zakaj dolgoročno ne učinkujejo/delujejo.  Strokovno vodstvo pri spreminjanju vaših prehranskih navad.  Kateri jedilnik je najustreznejši za vas in kako ga vsakodnevno »živeti«?  Tečaj obsega 4 srečanja po 1h.  Poteka v Ljubljani, čas po dogovoru.  Vodi univ.dipl.inž.živil. teh. – svetovalka za prehrano.  Namenjeno je posameznikom, ki želite izboljšati razumevanje svojega telesa v povezavi s hrano.  Cena tečaja … Več