#jaztudi

Po razkritih aferah v ZDA o spolnem nadlegovanju in spolnemu zlorabljanju nadrejenih, nosilcev moči, in drugih, so se ženske po vsem svetu opogumile in povedale svoje osebne zgodbe nasilja, ki so jim pomagale prekiniti tabu o nasilju, ki vlada v naših odnosih že več stoletij.

Zdaj smo uradno začeli s kampanjo ozavšečanja o spolnem nasilju in nadlegovanju tudi v Sloveniji zato pozivamo ženske, ki so doživele, ali še doživljajo nasilje, da se opogumijo in povedo.

Osebne zgodbe, ki so lahko podpisane z imenom in priimkom, inicialkami ali anonimizirane, pošljite na naslov:

Zgodbe.jaztudi@gmail.com

Lahko pošljete tudi vašo fotografijo s pravim imenom in priimkom s pripisom #jaztudi. Zgodbe bodo zbirale do 20. 4. 2018 potem pa bodo javnosti razkrile njihove vsebine. Akcija se nadaljuje za nedoločen čas.

Inštitut 8. marec (direktorica Nika Kovač) s tremi pobudnicami gibanja #jaztudi,  dr. Ireno Šumi, dr. Darjo Zaviršek in dr. Renato Šribar je 19. februarja 2018 uradno začel gibanje #jaztudi v Sloveniji in s tem odprl prostor za pričevanja o spolnem nadlegovanju in pogojevanju pravic ter varnosti žensk. Izpovedi, anonimne ali podpisane, bodo snovalke kampanje postavile v širši kontekst družbene neenakosti in ga umestile v ustrezen družbenoekonomski okvir.