MEDIJSKE OBJAVE

DELO – Intevju ob svetovanme dnevu žensk, http://www.delo.si/novice/ljubljana/ce-je-druzina-nevaren-prostor-je-taksna-tudi-druzba.html
COSMOPOLITAN – Akcije društva Ženske svetovalnice proti nasilju nad ženskami, http://www.cosmopolitan.si/aktualno/akcije-drustva-zenske-svetovalnice-proti-nasilju-nad-zenskami/
22.11.2012
FACEBOOK – uradna stran Alenke Gotar, VABILO na akcijo (fotografije in tekst) objavljeno na 56 profilih znanih Slovenk in Slovencev (vsak od 1.500 – 5.000 prijateljev + naročniki), https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4523563858590&set=a.4523563618584.167582.1575668443&type=1&theater in https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4523555818389&set=a.4523555698386.167580.1575668443&type=1&theater
SENSA – VABILO, http://www.sensa.si/preobrazba/dogodki/podprite-boj-proti-nasilju-nad-zenskami-in-otroki-2/
PROSTOVOLJSTVO ORG – VABILO, http://www.prostovoljstvo.org/?t=event&id=557
23.11.2012
BIBALEZE.SI – Zakaj se nasilnežu ne uprejo?, http://www.bibaleze.si/clanek/starsi/nasilje-nad-zenskami-je-prisotno-v-vseh-druzbenih-slojih.html
DRUŠTVO DAM – VABILO, http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=1095&Itemid=2
ZADOVOLJNA.SI – 25. november – dan boja proti nasilju nad ženskami, http://www.zadovoljna.si/clanek/news/25-november-dan-boja-proti-nasilju-nad-zenskami.html
ZADOVOLJNA.SI – Slovenska zgodba: Mož me je pretepal, poniževal in varal, http://www.zadovoljna.si/clanek/zenske_zgodbe/slovenska-zgodba-pretepel-me-je-pred-otroki.html
24.11.2012
VOLITVE.24UR.com – Türk se je s podpisom pridružil Ekipi za nenasilje, http://volitve.24ur.com/bin/article_print.php?article_id=3925317&section_id=&site=30021
VOLITVE.24UR.com – Türk se je s podpisom pridružil Ekipi za nenasilje (dopolnjen članek), http://volitve.24ur.com/clanek/aktualno/novice/foto-turk-se-je-s-podpisom-pridruzil-ekipi-za-nenasilje.html
DEMOKRACIJA – Nasilje v družini je tudi družben problem, http://www.demokracija.si/zanimivosti/druba/16508-nasilje-v-druini-je-tudi-druben-problem
25.11.2012
24.UR.COM – Sram naj občutijo storilci, ne pa njihove žrtve, http://www.24ur.com/novice/svet/sram-naj-obcutijo-storilci-ne-pa-njihove-zrtve.html
Danilo Turk 2012 – Ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami in otoki, http://www.daniloturk2012.si/sl-SI/a-704/video-ob-mednarodnem-dnevu-boja-proti-nasilju-nad-zenskami-in-otroki
DNEVNIK – 25. november: mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami, http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospredju/25-november-mednarodni-dan-boja-proti-nasilju-nad-zenskami
FACEBOOK – uradna stran predsednika države, Dr. Danilo Turk postal član ‘Ekipe za nenasilje’, https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151274449071773.441382.24106406772&type=1
MMC RTV SLOVENIJA – IZJAVA DNEVA, http://www.rtvslo.si/izjava-dneva/drustvo-zenska-svetovalnica/296607
MMC RTV SLOVENIJA – Slovenija. Lani zaradi nasilja trpelo najmanj 1.584 žensk, 19 jih je bilo umorjenih, http://www.rtvslo.si/mmc-priporoca/slovenija-lani-zaradi-nasilja-trpelo-najmanj-1-584-zensk-19-jih-je-bilo-umorjenih/296596
PLANET SIOL – Vsaka druga ženska je žrtev nasilja, http://www.siol.net/trendi/intimno/partnerstvo/2012/11/vsaka_druga_zenska_je_zrtev_nasilja.aspx
PRIMORSKA INFO – Danes mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami, http://www.times.si/slovenija/danes-mednarodni-dan-boja-proti-nasilju-nad-zenskami–1de8a68392-6bc50c31c9.html
SLOVENSKE NOVICE – Lani umorjenih 19 žensk, http://www.slovenskenovice.si/tags/zenska-svetovalnica
STA – Danes mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami, http://www.sta.si/vest.php?s=r&id=1824354
VEČER – Danes mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami, http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2012112505854602

DELAVNICA: SOODVISNOST/ODVISNOST OD ODNOSOV IN PROBLEMOV

V novembrski delavnici bomo obravnavali temo odvisnosti od odnosov v luči

Delavnica: Medvrstniško nasilje

Medvrstniško nasilje je tema kateri se posveča vse premalo pozornosti.

Delavnica o čustvih

Tema tokratne junijske delavnice so čustva, predvsem sram in krivda. Kako imamo navado ravnati

Delavnica: Položaj žensk in otrok v globalni perspektivi

Delavnica v maju bo posvečena predstavitvi "Položaja žensk in otrok" , kot ga je v kn

Prve in edine ženske demonstracije v okupirani Evropi

21. aprila 1943 so se začele v Ljubljani v Zvezdi pred Kazino prve in edine ženske d

Delavnica: Kakovostna prihodnost v izobraževanju

Vljudno vas vabimo k sodelovanju in diskusiji za skupno učenje in izmenjavanje izkušenj.

Delavnica: Travma in situacija navideznega ujetništva

Travma je fenomen, ki se lahko zgodi vsakomur od nas. Čeprav se travmatski dogodki lahko

Superskin Slovenija ob mednarodnem dnevu žensk 10% vrednosti današnjih nakupov namenja Društvu Ženska svetovalnica

Superskin Slovenija namenja 10 % vrednosti vseh nakupov ob mednarodnem dnevu žensk Društvu Ž

Mednarodni dan žensk

Mednarodni dan žensk (8.marec) je svetovni praznik, ki se vsako leto praznuje 8. marca v

Mednarodni dan žena 2022 ZN: Enakost spolov za trajnosten jutri

Tema mednarodnega dneva žena, 8. marca 2022 (IWD 2022), je "Enakost spolov

Delavnica: Naloge in ukrepi centrov za socialno delo, policije in sodišča za zaščito žrtev nasilja

Vse oblike nasilja v družini, vključno s telesnim kaznovanjem otrok in zanemarjanjem z o

Interaktivna delavnica: Kako prepoznati ali ste žrtev nasilja?

Pogosto se  zgodi,  da se  v življenju znajdemo  v situaciji v kateri se

Delavnica – predstavitev 1. dela knjige “(Volk) V ovčji preobleki”

Agencija EU za temeljne pravice v svoji vseevropski raziskavi navaja podatek, da je psihično