Delavnica: Zasvojenost z odnosi – 2. del

Lepo pozdravljeni, vabljeni na spletno delavnico z naslovom Zasvojenost z odnosi – 2. del, ki bo potekala v sredo, 21.02.2024s pričetkom ob 12. uri. Vsebina delavnica izhaja iz knjige z naslovom ”Umirjenost”, avtorice Sanje ROZMAN. Knjiga govori o celovitem sistemu okrevanja od različnih oblik zasvojenosti. Delavnica bo potekala preko spletne aplikacije Microsoft Teams. Pridružite se lahko s klikom na spodnjo povezavo: Pridružite se srečanju zdaj

Delavnica: Zasvojenost z odnosi_1.del

Spoštovani, prijazno vabljeni na spletno delavnico z naslovom Prepoznavanje in razumevanje zasvojenosti z odnosi in poti iz nje, ki bo potekala v torek, 30.01.2024 s pričetkom ob 12. uri. Vsebina delavnica izhaja iz knjige z naslovom ”Umirjenost”, avtorice Sanje ROZMAN. Knjiga govori o celovitem sistemu okrevanja od različnih oblik zasvojenosti. Delavnica bo potekala preko spletne aplikacije Microsoft teams. Spodaj posredujem povezavo, preko katere se lahko na delavnico pridružite.Kliknite tukaj za pridružitev srečanju Veselimo se vaše udeležbe.

Vabljene na delavnico ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami

Toplo vabimo na delavnico o nasilju v današnji družbi, ko se zdi, da smo nasilje že izkoreninili, pa na žalost še nismo tam. Nasilje doživljamo tako doma, kot v službi, na ulici in na zabavi. Verjetno smo že vse doživele neprijetno obsojanje naših teles, kritiziranja naših razmišljanj, ali pa čustveno, telesno in celo spolno nasilje, ko si je nekdo drznil in nas otipaval ali še kaj hujšega. Kaj smo s tem naredile? Kam smo te spomine shranile? Kakšne so posledice … Več

Delavnica: Odkrivanje in obvladovanje nezdravih odnosov med odraslimi in njihovimi starši

Vsebina delavnica izhaja iz knjige z naslovom ”Poročen Z MAMO” (prevod izvirnika When He’s Married to MOM) avtorja Kennetha Adamsa. Knjiga govori o patološkem odnosu med materjo in sinom, ki vodi v resne težave in stiske moškega v njegovi odraslosti.  Delavnica bo potekala 25.10.2023 ob 13:00 preko spletne aplikacije Microsoft teams. Kliknite tukaj za pridružitev srečanju Srčno vabljene/i.

Vabljeni na Martinovanje v srcu Ljubljane

Društvo ženska svetovalnica v sodelovanju z Rotary Club Ljubljana vas vabi na tradicionalno, dobrodelno martinovanje. Več preberite na spodnjem vabilu.

Delavnica Hrepenenje po mami

po istoimenski knjigi avtorice Kelly McDaniel z podnaslovom Kako naj odrasle hčere razumejo in prebolijo pomanjkanje ljubeče nege, varnosti in vzgoje, bo pripomogla najti izvor tesnobnih občutij, težav z odvisnostjo in usodnih ljubezni, z namenom, da najdemo več sočutja, ljubezni in topline do sebe.Najpomembnejša oseba v našem življenju smo mi sami in če se brezpogojno cenimo, razumemo in ljubimo, se to odraža v vseh naših odnosih z drugimi ljudmi.Delavnica bo potekala po Zoom v sredo, 27.9. ob 12 uri na tej … Več

Mreža pomoči za žrtve nasilja

V junijski delavnici bomo predstavili mrežo pomoči za žrtve nasilja, ki jo sestavljajo Centri za socialno delo, regijski koordinatorji za preprečevanje nasilja, materinski domovi, varne hiše, krizni centri in zatočišča, Svetovalnice za žrtve nasilja in celovito obravnavo, celostno pomoč in podpora žrtvam spolnega nasilja, zaupne osebe, policija, sodišča in številni drugi. Delavnica bo potekala v četrtek, 29. 6. 2023 ob 12:00 preko Zoom-a. Povezava: https://us05web.zoom.us/j/87444643358?pwd=TzMyTzVwRmFnM3h2N0JNQjZES29aZz09 Meeting ID: 874 4464 3358Passcode: #### Vljudno vabljeni!

Delavnica: Nekaj temeljnih idej dr. Williama Glasserja iz njegove knjige Teorija izbire, Nova psihologija osebne svobode

V delavnici bomo slišali o značilnostih prevladujoče psihologije, ki poganja miselni tok današnjega prebivalstva in alternativni, tisti, ki jo predlaga dr. Glasser. Spoznali bomo nekaj njegovih temeljnih pojmov, kot so: svet kakovosti, jakosti osnovnih potreb posameznika, celostno vedenje, kar lahko pomaga k večji ozaveščenosti o samem sebi, saj jih avtor ponuja kot orodja za boljše medosebne odnose. Delavnica bo potekala preko Zooma v sredo, 31.5. 2023 ob 16.00 uri.Prijave so možne do torka, 30.5. do 12.ure na marusa@svetovalnca.org

DELAVNICA: Nasilje nad ženskami in nasilje v družini

Nasilje je pojem, o katerem v današnjem času slišimo zelo pogosto, vendar pa je kljub temu še vedno tabu v nekaterih družbah. Če si pogledamo definicijo nasilja, ta pravi: “Nasilje je vedenje, s katerim oseba zlorabi svojo moč, da bi drugo osebo (ali osebe) nadzorovala, ustrahovala, ji škodovala, jo ponižala, razvrednotila, ji vzela moč, si jo podredila, jo izkoristila ali jo uničila.” O nasilju nas učijo že v osnovni šoli, vendar je prav; da se o slednji temi stalno ozaveščamo … Več