Čestitke ob Mednarodnem dnevu žensk!

8. marec je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk.   Žal praksa kaže, da ženske prejemajo manjše plačilo za enako delo kakor moški,  da v politiki delujejo ženske, ki jih moški izbirajo za pomoč pri svojih interesih in da starejše ženske prejemajo manjšo pokojnino, kljub temu, da so opravljale ogromno neplačanega dela kot je gospodinjstvo, skrb za otoke in starejše ter s tem vsakodnevno razbremenjevale družbo.   Nekatere pravice, ki so jih naše prednice izborile, se … Več

Nihče te nima pravice udariti – Mednarodni dnevi proti nasilju nad ženskami od 25.11. do 10.12.

Reci stop nasilju! Sekcija varnih hiš in materinskih domov.

RECI NE NASILJU – ZAUPANJE JE V ODNOSIH LAHKO TUDI ZLORABLJENO

Ob pomembni podpori sofinancerjev MOL, MDDSZEM in FIHO smo v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, Društvom Ključ – Center za boj proti trgovini z ljudmi, TOM telefonom za otroke in mladostnike ter Zvezo prijateljev mladine tudi letos pripravile informativno osveščevalna gradiva ob obeležjih boja proti vsem oblikam nasilja nad ženskami in otroki, s katerimi javnost osveščamo o oblikah in nesprejemljivosti nasilja ter tako žrtve nasilja kot osebe, ki v svoji okolici zaznajo nasilje, informiramo o oblikah obstoječe brezplačne pomoči žrtvam … Več

18. november Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo

Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolnimi zlorabami se obeležuje 18. novembra. Namen dogodka je ozavestiti širšo javnost o problematiki spolnih zlorab otrok in njihovih posledic tako za otroka, njegovo družino kot širšo okolico ter spodbuditi odločevalce in izvajalce v pristojnih vladnih institucijah in drugih državnih organih za sprejetje zavez za bolj učinkovito preprečevanje spolnih zlorab otrok in ukrepanje, ko se le-te zgodijo. http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174371873