ZNAMENJA

V sodelovanju nevladnih organizaciji Društvo Ženska svetovalnica, Društvo za nenasilno komunikacijo in Društvo SOS telefon, ki delujemo na področju preprečevanja in ustavljanja nasilja v intimno-partnerskih odnosih in družini, je nastala osveščevalna akcija ZNAMENJA. Z akcijo ZNAMENJA opozarjamo na zaskrbljujoče povečanje nasilja tekom pandemije.  Pozivamo vse osebe, ki so doživele ali še doživljajo nasilje, njihove bližnje ter druge osebe, ki so zaznale nasilje v svojem okolju, da nasilje prijavijo. Na takšen način po svojih močeh prispevamo k zmanjšanju nasilja v družbi … Več

NAPOVEDNIK- 16 DNI AKCIJ PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI 25.11. – 10.12. 2015

NAPOVEDNIK- 16 DNI AKCIJ PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI 25.11. – 10.12. 2015 16.11.2015 LJUBLJANA 17.00 Četrtni mladinski center, Zaloška 220 (Knjižnica Zalog) Delavnica za Mlade zmaje »Nasilje v medosebnih odnosih« Izvajalka: Katja Matko (Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja) Organizira: Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja Info: drustvo-sos@drustvo-sos.si 17.11. 2015 SEŽANA 10.00 Kosovelov dom v Sežani Okrogla miza »Nasilje nad ženskami in aktualne spremembe zakonodaje« Sodelujejo: Jana Peršič (Krizni center za ženske žrtve … Več

V EVROPSKI UNIJI JE VSAKA TRETJA ŽENSKA ŽRTEV SPOLNEGA IN FIZIČNEGA NASILJA

Raziskava je pokazala, da je vsaka tretja ženska po 15. letu starosti doživela fizično in/ali spolno nasilje, skoraj vsaka četrta pa je bila žrtev nasilja s strani partnerja. Raziskava prav tako kaže, da bi morali oblikovalci politik priznati obseg nasilja nad ženskami in zagotoviti, da bi odziv v praksi in ne le na papirju izpolnili potrebe in pravice vseh žrtev nasilja nad ženskami. Agencija Evropske unije za temeljne pravice (FRA) je v poročilu predstavila rezultate doslej največje svetovne raziskave o … Več

RADIO TRST A – 25. 11. 2014 Torkovo radijsko druženje, ki ga je vodil Mitja Tretjak, je bilo kot običajno polno novic in razmišljanj, ki so bila vezana na družbeno-politična vprašanja. Velik del torkovega Studia D so posvetili pomembnemu mednarodnemu dnevu, ki ga od leta 1999 obeležujemo 25. novembra. Svetovna javnost je na ta dan še posebej pozorna na pojav nasilja nad ženskami, ki na svetovnem merilu nikakor ne pojenja. Katera so še nerešena vprašanja in kako velike so luknje … Več

Konferenca Ženske 20 let po Pekingu

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ga. Anja Mrak Kopač je obljubila, da bodo najkasneje naslednji mesec ratificirali Istanbulsko konvecijo – konvencijo Sveta Evrope o preprečevanju in boju proti nasilju nad ženskami in nasilju v družini. Istanbulska konvencija je evropska pogodba, ki postavlja minimalne standarde na področju preventive, zaščite, pregona in storitev ter državam pogodbenicam nalaga, da vzpostavijo in vzdržujejo krizne telefone, varne hiše, zdravstvene storitve, pravne pomoči, svetovanja in vse kar je potrebno za pomoč ženskam, žrtvam nasilja. … Več

15. Festival prostovoljstva

http://www.drustvo-zenska-svetovalnica.si/wp-admin/media-upload.php?post_id=1707&type=image&TB_iframe=1 Več

VSAKA TRETJA ŽENSKA JE ŽRTEV SPOLNEGA IN FIZIČNEGA NASILJA V EU – FRA

Raziskava je pokazala, da je vsaka tretja ženska po 15. letu starosti doživela fizično in/ali spolno nasilje, skoraj vsaka četrta pa je bila žrtev nasilja s strani partnerja. Raziskava prav tako kaže, da bi morali oblikovalci politik priznati obseg nasilja nad ženskami in zagotoviti, da bi odziv v praksi in ne le na papirju izpolnili potrebe in pravice vseh žrtev nasilja nad ženskami. Agencija Evropske unije za temeljne pravice (FRA) je v poročilu predstavila rezultate doslej največje svetovne raziskave o nasilju nad … Več

8. MAREC – MEDNARODNI DAN ŽENSK

8. marec je dan, ki ga praznujemo vse ženske in je dan, ki nas spomni, da se moramo še naprej vsakodnevno boriti proti nasilju nad ženskami in nasilju v družini. Podatki kažejo, da vsaka druga ženska v svojem življenju doživi nasilje, kar razbije mit, da nasilje trpijo ženske iz nižjega sloja. Danes je dan, ko se vprašamo kako lahko tudi sami prispevamo k ničelni toleranci družbe do nasilja? Zagotovo je korak v tej smeri, da se opredelimo proti vsem oblikam in vrstam nasilja … Več

UTRINKI IZ AKCIJE OB MENDARODNIH DNEVIH BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI

V soboto, dne 23.11.2013, smo izvedli informativno osveščevalno akcijo ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami, ki se pričnejo z dnem 25.11.2013 ter zaključijo s Svetovnim dnevom človekovih pravic, ki bo 10.12.2013. Akcijo je podprla varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta NUSSDORFER, kot osrednja ambasadorka EKIPE ZA NENASILJE Društva Ženska svetovalnica. Častni gostje akcije, ki sta jih sprejeli varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta NUSSDORFER in predsednica društva Lucija UŽMAH, so bili predsednik Republike Slovenije g. Borut PAHOR, župan Mestne občine Ljubljana g. Zoran … Več

OBVESTILO O HUMANITARNI AKCIJI OB MEDNARODNIH DNEVIH BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI

Društvo Ženska svetovalnica, kot vsa leta delovanja doslej, pripravlja akcijo ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami, ki se zaključijo s Svetovnim dnevom za človekove pravice. V lanski akciji smo zasnovali ‘ekipo za nenasilje’, ki so jo takrat sestavljali vidni slovenski športniki. Letos načrtujemo zasledovati rdečo nit simbolične ekipe, ki pa bo za razliko od predhodnega leta sestavljena iz oseb, ki ženskam in otrokom, žrtvam nasilja, pomembno pomagajo v njihovi stiski. »Ekipo za nenasilje« sestavljajo varuhinja človekovih pravic ga. … Več