RECI NE NASILJU – ZAUPANJE JE V ODNOSIH LAHKO TUDI ZLORABLJENO

Ob pomembni podpori sofinancerjev MOL, MDDSZEM in FIHO smo v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, Društvom Ključ – Center za boj proti trgovini z ljudmi, TOM telefonom za otroke in mladostnike ter Zvezo prijateljev mladine tudi letos pripravile informativno osveščevalna gradiva ob obeležjih boja proti vsem oblikam nasilja nad ženskami in otroki, s katerimi javnost osveščamo o oblikah in nesprejemljivosti nasilja ter tako žrtve nasilja kot osebe, ki v svoji okolici zaznajo nasilje, informiramo o oblikah obstoječe brezplačne pomoči žrtvam … Več

18. november Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo

Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolnimi zlorabami se obeležuje 18. novembra. Namen dogodka je ozavestiti širšo javnost o problematiki spolnih zlorab otrok in njihovih posledic tako za otroka, njegovo družino kot širšo okolico ter spodbuditi odločevalce in izvajalce v pristojnih vladnih institucijah in drugih državnih organih za sprejetje zavez za bolj učinkovito preprečevanje spolnih zlorab otrok in ukrepanje, ko se le-te zgodijo. http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174371873

NAPOVEDNIK- 16 DNI AKCIJ PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI 25.11. – 10.12. 2015

NAPOVEDNIK- 16 DNI AKCIJ PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI 25.11. – 10.12. 2015 16.11.2015 LJUBLJANA 17.00 Četrtni mladinski center, Zaloška 220 (Knjižnica Zalog) Delavnica za Mlade zmaje »Nasilje v medosebnih odnosih« Izvajalka: Katja Matko (Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja) Organizira: Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja Info: drustvo-sos@drustvo-sos.si 17.11. 2015 SEŽANA 10.00 Kosovelov dom v Sežani Okrogla miza »Nasilje nad ženskami in aktualne spremembe zakonodaje« Sodelujejo: Jana Peršič (Krizni center za ženske žrtve … Več

V EVROPSKI UNIJI JE VSAKA TRETJA ŽENSKA ŽRTEV SPOLNEGA IN FIZIČNEGA NASILJA

Raziskava je pokazala, da je vsaka tretja ženska po 15. letu starosti doživela fizično in/ali spolno nasilje, skoraj vsaka četrta pa je bila žrtev nasilja s strani partnerja. Raziskava prav tako kaže, da bi morali oblikovalci politik priznati obseg nasilja nad ženskami in zagotoviti, da bi odziv v praksi in ne le na papirju izpolnili potrebe in pravice vseh žrtev nasilja nad ženskami. Agencija Evropske unije za temeljne pravice (FRA) je v poročilu predstavila rezultate doslej največje svetovne raziskave o … Več

RADIO TRST A – 25. 11. 2014 Torkovo radijsko druženje, ki ga je vodil Mitja Tretjak, je bilo kot običajno polno novic in razmišljanj, ki so bila vezana na družbeno-politična vprašanja. Velik del torkovega Studia D so posvetili pomembnemu mednarodnemu dnevu, ki ga od leta 1999 obeležujemo 25. novembra. Svetovna javnost je na ta dan še posebej pozorna na pojav nasilja nad ženskami, ki na svetovnem merilu nikakor ne pojenja. Katera so še nerešena vprašanja in kako velike so luknje … Več