Preprečimo nasilje nad ženskami – delavnica ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami (25.11. – 10.12.)

Ženska svetovalnica, vas vabi na delavnico, ob Mednarodnih dnevih proti nasilju na ženskami, z naslovom, Preprečimo nasilje nad ženskami. Na delavnici, se boste naučili prepoznati vse oblike nasilja nad ženskami, integrirali ukrepe proti nasilju ter se informirali o možnih oblikah pomoči. Namen tokratne delavnice, je prepoznati nasilje v družbi, spoznati, da nasilje ni zasebna težava, nasilje pravočasno prepoznati ter ukrepati zoper nasilje nad ženskami. Delavnica bo potekala v četrtek, 24.11.2016 ob 16.00 uri v prostorih Ženske svetovalnica, Cesta v Mestni … Več

RECI NE NASILJU – ZAUPANJE JE V ODNOSIH LAHKO TUDI ZLORABLJENO

Ob pomembni podpori sofinancerjev MOL, MDDSZEM in FIHO smo v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, Društvom Ključ – Center za boj proti trgovini z ljudmi, TOM telefonom za otroke in mladostnike ter Zvezo prijateljev mladine tudi letos pripravile informativno osveščevalna gradiva ob obeležjih boja proti vsem oblikam nasilja nad ženskami in otroki, s katerimi javnost osveščamo o oblikah in nesprejemljivosti nasilja ter tako žrtve nasilja kot osebe, ki v svoji okolici zaznajo nasilje, informiramo o oblikah obstoječe brezplačne pomoči žrtvam … Več

NAPOVEDNIK- 16 DNI AKCIJ PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI 25.11. – 10.12. 2015