8. MAREC – MEDNARODNI DAN ŽENSK

8. marec je dan, ki ga praznujemo vse ženske in je dan, ki nas spomni, da se moramo še naprej vsakodnevno boriti proti nasilju nad ženskami in nasilju v družini. Podatki kažejo, da vsaka druga ženska v svojem življenju doživi nasilje, kar razbije mit, da nasilje trpijo ženske iz nižjega sloja. Danes je dan, ko se vprašamo kako lahko tudi sami prispevamo k ničelni toleranci družbe do nasilja? Zagotovo je korak v tej smeri, da se opredelimo proti vsem oblikam in vrstam nasilja … Več

UTRINKI IZ AKCIJE OB MENDARODNIH DNEVIH BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI

V soboto, dne 23.11.2013, smo izvedli informativno osveščevalno akcijo ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami, ki se pričnejo z dnem 25.11.2013 ter zaključijo s Svetovnim dnevom človekovih pravic, ki bo 10.12.2013. Akcijo je podprla varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta NUSSDORFER, kot osrednja ambasadorka EKIPE ZA NENASILJE Društva Ženska svetovalnica. Častni gostje akcije, ki sta jih sprejeli varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta NUSSDORFER in predsednica društva Lucija UŽMAH, so bili predsednik Republike Slovenije g. Borut PAHOR, župan Mestne občine Ljubljana g. Zoran … Več

OBVESTILO O HUMANITARNI AKCIJI OB MEDNARODNIH DNEVIH BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI

Društvo Ženska svetovalnica, kot vsa leta delovanja doslej, pripravlja akcijo ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami, ki se zaključijo s Svetovnim dnevom za človekove pravice. V lanski akciji smo zasnovali ‘ekipo za nenasilje’, ki so jo takrat sestavljali vidni slovenski športniki. Letos načrtujemo zasledovati rdečo nit simbolične ekipe, ki pa bo za razliko od predhodnega leta sestavljena iz oseb, ki ženskam in otrokom, žrtvam nasilja, pomembno pomagajo v njihovi stiski. »Ekipo za nenasilje« sestavljajo varuhinja človekovih pravic ga. … Več

16 DNI AKCIJ PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI 25.11. – 10.12.

NAPOVEDNIK – 16 DNI AKCIJ PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI 25.11. – 10.12 Več

DRUŠTVO ŽENSKA SVETOVALNICA

OB »MEDNARODNIH DNEVIH BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI« VAS VABIMO K SKUPNI PROMOCIJI BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI IN OTROKI.

»VPIS ČLANOV« BO DNE 23. 11. 2013
OD 11. DO 17. URE V CITY PARKU, BTC.
VLJUDNO VABLJENI !

» E K I P A Z A N E N A S I L J E « . Več