8. marec Mednarodni dan žensk

ŽENSKI LOBI SLOVENIJE

SPOROČILO ZA JAVNOST OB 8. MARCU,  MEDNARODNEM DNEVU ŽENSK

Letošnji 8. marec obeležujemo v okoliščinah, ki nas opozarjajo, da gre vse bolj za nujno obrambo miru, temeljnih vrednot parlamentarne demokracije in doseženih  pravic ter svoboščin vseh v naši lastni družbi, pa tudi v Evropski uniji. Žal smo se očitno zaman nadejale, da bo ta skupnost držav učinkovit branik pred nedemokratičnimi  zastranitvami mladih demokracij.

Človekove pravice so pravice žensk

8. marec je Mednarodni dan žensk in prav je, da ga častno in ponosno obeležujemo!

Težko si predstavljamo, da še 60 let nazaj ženske niso imele pravice do plačanega dela, izobraževanja, lastnine ter nenazadnje do življenja brez nasilja. Da smo danes kjer smo smo zaslužne feministkam, sufražetkam in vsem srčnim ljudem, ki so se borili za enakopravnost žensk. Pa vendar situacija ni rožnata. Zato bomo tokratno delavnico posvetile temi Pravic žensk in otrok. Razbile pa bomo tudi nekaj stereotipov, o tem kaj vse bi ženska morala biti.

Delavnica bo v četrtek, 24.3.2016 v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru. Prijavite se do 22.3.2016 na tanja@svetovalnica.org

Vabilo na skupino za ženske ki trpijo zaradi nasilja in motnjami hranjenja

Ženska svetovalnica, vas ponovno vabi v vključitev v skupino za preprečevanje nasilja in pomoči pri motnjah hranjenja.

Skupina je namenjena ženskam vseh starosti, poklicev in izobrazbe, ki so polnoletne in lahko prevzemajo odgovornost zase. Na skupini obravnavamo pereče teme, ki jih posameznice izpostavijo z namenom razrešitve, članice skupine pa povedo svojo izkušnjo o tem. Skupino vodi usposobljena terapevtka, ki se več let dodatno izobražuje na področju nasilja nad ženskami, spolnih zlorab in zasvojenosti, Tanja Šket.

Skupina poteka vsak ponedeljek od 16.00 do 18.00 ure v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru.

Za uvodni sestanek pišite na tanja@svetovalnica.org ali 01-251 1 602.

Zakaj moški izgledajo dobro brez ličil? Zato ker jim družba ne sporoča, da so slabo videti brez!