Preprečimo nasilje nad ženskami – delavnica ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami (25.11. – 10.12.)

Ženska svetovalnica, vas vabi na delavnico, ob Mednarodnih dnevih proti nasilju na ženskami, z naslovom, Preprečimo nasilje nad ženskami. Na delavnici, se boste naučili prepoznati vse oblike nasilja nad ženskami, integrirali ukrepe proti nasilju ter se informirali o možnih oblikah pomoči. Namen tokratne delavnice, je prepoznati nasilje v družbi, spoznati, da nasilje ni zasebna težava, nasilje pravočasno prepoznati ter ukrepati zoper nasilje nad ženskami. Delavnica bo potekala v četrtek, 24.11.2016 ob 16.00 uri v prostorih Ženske svetovalnica, Cesta v Mestni … Več

Čustvena stiska – kako se soočiti z njo in jo predelati?

Na tokratni delavnici boste pridobile orodja, ki vam bodo lahko pomagala spoprijeti se s čustvenimi stiskami vsakdana, brez, da bi jih morale potlačiti ali se pretvarjati, da je vse v redu. Čustva medij s katerimi spoznavamo, kaj je resnično za nas in okoli nas, so stranski produkt dogodkov, ki nam pomagajo bolje razumeti sebe ter druge ter živeti globoko in izpolnjujoče življenje. Dobimo se v četrtek, 30.6.2016 v Murgle centru, Cesta v Mestni log ob 16.00 uri. Prijavite se na … Več

8. marec Mednarodni dan žensk

ŽENSKI LOBI SLOVENIJE SPOROČILO ZA JAVNOST OB 8. MARCU,  MEDNARODNEM DNEVU ŽENSK Letošnji 8. marec obeležujemo v okoliščinah, ki nas opozarjajo, da gre vse bolj za nujno obrambo miru, temeljnih vrednot parlamentarne demokracije in doseženih  pravic ter svoboščin vseh v naši lastni družbi, pa tudi v Evropski uniji. Žal smo se očitno zaman nadejale, da bo ta skupnost držav učinkovit branik pred nedemokratičnimi  zastranitvami mladih demokracij. Evropski svet, v katerem odločajo predsedniki vlad držav članic, tudi naš predsednik vlade, torej … Več

Človekove pravice so pravice žensk