Vabilo na delavnico: JAZ IN ČUSTVA

Kako čustva nastanejo?
Kakšne so naloge čustev?
Kakšna je razlika med čustvovanjem in izražanjem čustev?
Ali v resnici sovražim, če sem jezna na nekoga?

unnamed

Če se tudi vi sprašujejte kako ravnati s čustvi vas vabim na delavnico JAZ IN ČUSTVA

Kdaj: v četrtek 24.7.2014 od 16. do 18. ure
Kje: v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru 2 nadstr.
Prijavite se na tanja@svetovalnica.org do 22.7.2014
Vabljene vse ženske in dekleta, ki vas ta tematika zanima!

Krepitev vloge zdravstvenega sistema pri obravnavi nasilja proti ženskam in deklicam

Svetovna zdravstvena skupščina, odločevalsko telo Svetovne zdravstvene organizacije, je na svoji 67. seji, 24. maja 2014, sprejela resolucijo z naslovom Krepitev vloge zdravstvenega sistema pri obravnavi nasilja, posebej proti ženskam in deklicam in proti otrokom. Svetovna zdravstvena skupščina v resoluciji poudarja, da nasilje v vseh državah sveta predstavlja enega od temeljnih izzivov na področju javnega zdravja. Svetovni zdravstveni organizaciji nalaga, da pripravi prvi globalni akcijski načrt za krepitev vloge zdravstvenega sistema pri obravnavi nasilja, posebej nasilja nad ženskami in deklicami in nasilja nad otroki. Države članice poziva, da vsem ljudem, ki doživijo nasilje, zagotovijo pravočasen in učinkovit dostop do zdravstvenih storitev ter dostop, ki si ga ljudje lahko privoščijo.

Kako mediji popačijo ženske?

TI NISI SKICA!

RECI NE ANOREKSIJI!

Mediji imajo močno sporočilnost za deklice in mladostnice, ki že pri rosnih letih začnejo z nečloveškimi dietami, da bi bile podobne dekletom iz naslovnic revij.

Nekatere manekenke in igralke javno priznajo, da ne izgledajo v resnici tako, kot na naslovnicah, zaradi retuširanja, ki zoža žensko telo za tretino!

Oglejte si kratek film o tem kako mediji popačijo ideal ženske lepote:

Vesna – živeti življenje brez nasilja

FOTOGRAFSKI NATEČAJ MINISTRSTVA ZA DELO, DRUŽINO, SOCIALNE ZADEVE IN ENAKE MOŽNOSTI

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je dne 02.06.2014 objavilo javni, odprti in anonimni fotografski natečaj z naslovom ‘NASILJE NA NJENI KOŽI’.

Fotografski natečaj se izvaja v okviru dveletne nacionalne kampanje ‘Vesna – živeti življenje brez nasilja’. Namen natečaja je pridobitev čim več kvalitetnega fotografskega gradiva na razpisano tematiko, ki bo služilo za izvajanje in promocijo projekta ‘Vesna – živeti življenje brez nasilja’.

Rok za prijavo je do vključno 15.09.2014.

Več informacij:

ŽENSKA SVETOVALNICA SE Z MAJEM SELI NA NOV NASLOV

Društvo Ženska svetovalnica se z 1.5.2014 seli v Trgovski center Murgle, Cesta v Mestni log 55 v drugo nadstropje. Zraven je avtobusna postaja, parkiranje pred centom je prve tri ure brezplačno. V upanju, da vam sprememba naslova ne bo povzročala prevelikih nevšečnosti, saj naše storitve psihosocialne pomoči ženskam, ki so ali doživljajo nasilje ostajajo enake, se vas veselimo na novem naslovu.