Kako se soočiti z izgubami zaradi nasilja?

Izgube so del življenja, pa naj gre za izgubo službe, zdravja ali izgubo varnosti v družini zaradi nasilja. Kako se soočiti z izgubo družine, nasilnega partnerja ali iluzij okoli nasilja, bo tema junijske delavnice. Delavnica se bo odvijala v četrtek, 29.6.2017 v Murgle centru, Cesta v Mestni log ob 16.00 uri. Prijavite se na tanja@svetovalnica.org do srede 28.6.2017 Vabljene!

Delavnica ob 8. marcu, Mednarodnemu dnevu žensk

Spoštovane ženske! Ob našem prazniku, prazniku vseh žensk, vas vabimo na delavnico z naslovom Jaz sem ženska, s katero bomo osvetlile, kaj pomeni biti ženska v današnjem času, kako se to čuti in kaj lahko naredimo, da bomo lahko vsak dan bolj živele svojo žensko naravo. Vabljene ste vse ženske, ki si želite pogledati vase in najti svoje notranje zaklade. Delavnica se bo odvijala v četrtek, 9.3.2017 ob 16.00 uri v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru. Prosim za prijavo … Več

8. marec Mednarodni dan žensk

ŽENSKI LOBI SLOVENIJE SPOROČILO ZA JAVNOST OB 8. MARCU,  MEDNARODNEM DNEVU ŽENSK Letošnji 8. marec obeležujemo v okoliščinah, ki nas opozarjajo, da gre vse bolj za nujno obrambo miru, temeljnih vrednot parlamentarne demokracije in doseženih  pravic ter svoboščin vseh v naši lastni družbi, pa tudi v Evropski uniji. Žal smo se očitno zaman nadejale, da bo ta skupnost držav učinkovit branik pred nedemokratičnimi  zastranitvami mladih demokracij. Evropski svet, v katerem odločajo predsedniki vlad držav članic, tudi naš predsednik vlade, torej … Več

Človekove pravice so pravice žensk

8. marec je Mednarodni dan žensk in prav je, da ga častno in ponosno obeležujemo! Težko si predstavljamo, da še 60 let nazaj ženske niso imele pravice do plačanega dela, izobraževanja, lastnine ter nenazadnje do življenja brez nasilja. Da smo danes kjer smo smo zaslužne feministkam, sufražetkam in vsem srčnim ljudem, ki so se borili za enakopravnost žensk. Pa vendar situacija ni rožnata. Zato bomo tokratno delavnico posvetile temi Pravic žensk in otrok. Razbile pa bomo tudi nekaj stereotipov, o tem … Več

Vabilo na skupino za ženske ki trpijo zaradi nasilja

Ženska svetovalnica, vas ponovno vabi v vključitev v skupino za preprečevanje nasilja  Skupina je namenjena ženskam vseh starosti, poklicev in izobrazbe, ki so polnoletne in lahko prevzemajo odgovornost zase. Na skupini obravnavamo pereče teme, ki jih posameznice izpostavijo z namenom razrešitve, članice skupine pa povedo svojo izkušnjo o tem. Skupino vodi usposobljena strokovna delavka. Skupina poteka vsak ponedeljek od 16.00 do 18.00 ure v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru.  Za uvodni sestanek pišite na radmila@svetovalnica.org ali 01-251 1 602. Vabljene!