Čustvena stiska – kako se soočiti z njo in jo predelati?

Na tokratni delavnici boste pridobile orodja, ki vam bodo lahko pomagala spoprijeti se s čustvenimi stiskami vsakdana, brez, da bi jih morale potlačiti ali se pretvarjati, da je vse v redu. Čustva medij s katerimi spoznavamo, kaj je resnično za nas in okoli nas, so stranski produkt dogodkov, ki nam pomagajo bolje razumeti sebe ter druge ter živeti globoko in izpolnjujoče življenje. Dobimo se v četrtek, 30.6.2016 v Murgle centru, Cesta v Mestni log ob 16.00 uri. Prijavite se na … Več

8. marec Mednarodni dan žensk

ŽENSKI LOBI SLOVENIJE SPOROČILO ZA JAVNOST OB 8. MARCU,  MEDNARODNEM DNEVU ŽENSK Letošnji 8. marec obeležujemo v okoliščinah, ki nas opozarjajo, da gre vse bolj za nujno obrambo miru, temeljnih vrednot parlamentarne demokracije in doseženih  pravic ter svoboščin vseh v naši lastni družbi, pa tudi v Evropski uniji. Žal smo se očitno zaman nadejale, da bo ta skupnost držav učinkovit branik pred nedemokratičnimi  zastranitvami mladih demokracij. Evropski svet, v katerem odločajo predsedniki vlad držav članic, tudi naš predsednik vlade, torej … Več

Človekove pravice so pravice žensk

8. marec je Mednarodni dan žensk in prav je, da ga častno in ponosno obeležujemo! Težko si predstavljamo, da še 60 let nazaj ženske niso imele pravice do plačanega dela, izobraževanja, lastnine ter nenazadnje do življenja brez nasilja. Da smo danes kjer smo smo zaslužne feministkam, sufražetkam in vsem srčnim ljudem, ki so se borili za enakopravnost žensk. Pa vendar situacija ni rožnata. Zato bomo tokratno delavnico posvetile temi Pravic žensk in otrok. Razbile pa bomo tudi nekaj stereotipov, o tem … Več

Vabilo na skupino za ženske ki trpijo zaradi nasilja

Ženska svetovalnica, vas ponovno vabi v vključitev v skupino za preprečevanje nasilja  Skupina je namenjena ženskam vseh starosti, poklicev in izobrazbe, ki so polnoletne in lahko prevzemajo odgovornost zase. Na skupini obravnavamo pereče teme, ki jih posameznice izpostavijo z namenom razrešitve, članice skupine pa povedo svojo izkušnjo o tem. Skupino vodi usposobljena strokovna delavka. Skupina poteka vsak ponedeljek od 16.00 do 18.00 ure v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru.  Za uvodni sestanek pišite na radmila@svetovalnica.org ali 01-251 1 602. Vabljene!

Zakaj moški izgledajo dobro brez ličil? Zato ker jim družba ne sporoča, da so slabo videti brez!