MEDNARODNI DNEVI BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI – KAKO POISKATI POT IZ NASILJA?

Ob Mednarodnem dnevu boja proti nasilju 25. novembru vas vabimo na delavnico z naslovom

Kako poiskati pot iz nasilja?

Zmerljivke, poniževanja, maltretiranja, jemanje denarja, ljubosumni izgredi, siljenje v spolnost, klofuta, zapiranje v stanovanje,psovanje..vse to in še več je nasilje!

Ženska svetovalnica vam želi pomagati najti pot iz nasilja, zato vas vabimo, da se nam pridružite na brezplačni delavnici, kjer bomo s skupnimi močmi poiskale rešitve in upanje, za življenje brez nasilja.

Pridružite se nam, v torek 25. novembra od 16.30 do 18.30 ure v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru.

Svojo udeležbo sporočite na tanja@svetovalnica.org do ponedeljka 24.11.2014

NAPOVEDNIK – 16 DNI AKCIJ PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI 25. 11. – 10. 12. 2014

NAPOVEDNIK
16 DNI AKCIJ PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI
25. 11. – 10. 12. 2014

Ljubljana

Delavnica: Kako poiskati pot iz nasilja?
Zmerljivke, poniževanja, maltretiranja, jemanje denarja, ljubosumni izgredi, siljenje v spolnost, klofuta, zapiranje v stanovanje, psovanje…vse to in še več je nasilje!
Ženska svetovalnica vam lahko pomaga najti pot iz nasilja, zato vas vabimo, da se nam pridružite na brezplačni delavnici, kjer bomo s skupnimi močmi poiskale rešitve in upanje, za življenje brez nasilja.
Kje: v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru, Cesta v Mestni log 55, Ljubljana
Izvaja: Ženska svetovalnica
Prijave: tanja@svetovalnica.org
25. 11. 2014 od 16.30ure do 18.30 ure.

Konferenca Ženske 20 let po Pekingu

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ga. Anja Mrak Kopač je obljubila, da bodo najkasneje naslednji mesec ratificirali Istanbulsko konvecijo - konvencijo Sveta Evrope o preprečevanju in boju proti nasilju nad ženskami in nasilju v družini. Istanbulska konvencija je evropska pogodba, ki postavlja minimalne standarde na področju preventive, zaščite, pregona in storitev ter državam pogodbenicam nalaga, da vzpostavijo in vzdržujejo krizne telefone, varne hiše, zdravstvene storitve, pravne pomoči, svetovanja in vse kar je potrebno za pomoč ženskam, žrtvam nasilja.

Na spodnji povezavi si lahko odgledate posnetke prispevkov uvodničark ter govork panela Ženske v Sloveniji med zakonom in prakso ter panela Ženske v Evropi:

Vabljene na delavnico: Miti o ljubezni

Kaj je prava ljubezen?

Kakšna je razlika med zaljubljenostjo in ljubeznijo?

Ali mora biti ljubezen do drugih brezpogojna?

Ali ljubiti pomeni se žrtvovati?

Tokrat se bomo pogovarjale o ljubezni in odstrle mite in strereotipe o pravi ljubezni.

Delavnica je namenjena ženskam in dekletom.

Delavnica Miti o ljubezni bo potekala v četrtek 27.11.2014 od 16.00 do 18.00 ure v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru.
Svojo udeležbo potrdite na tanja@svetovalnica.org do torka 25.11.2014.

Lepo vabljene!

KAKO USPEŠNO KOMUNICIRATI?

Se opravičite večkrat, kot to resnično mislite?
Si želite, da bi vas drugi bolj cenili?
Ali prevzemate odgovornosti za druge na vašo škodo?
Vas drugi jemljejo za samoumevne?

image

Če je odgovor na katero od teh vprašanj pritrdilen vas vabimo na delavnico: KAKO USPEŠNO KOMUNICIRATI?KOMU: Namenjena je vsem ženskam, ki se počutijo, da v komunikaciji več izgubijo, kot pridobijo.

Spoznali boste glavne značilnosti Karpmanovega dramskega trikotnika in predvsem, kako ven iz nezadovoljive komunikacije.

KJE: V prostorih Društva Ženska svetovalnica na Cesti v Mestni log 55, v Murgle centru, 2 nadst.
KDAJ: V četrtek 11.9.2014 od 16.00 do 18.00 ure.

Prijavite se do 10.9.2014 na tanja@svetovalnica.org