Proti omejevanju zakonitega splava v Španiji

Društvo Ženska svetovalnica sodeluje v kampanji proti predlogu španske vlade za omejitev pravice do splava. Le-ta bi bil dovoljen samo zaradi posilstva ali če bi zaradi fizičnih ali psihičnih razlogov življenje ženske v nevarnosti. Prispevajte k španski kampanji za ohranitev pravice do svobodnega odločanja o rojstvu otrok in proti spremembi španske zakonodaje o splavu s podpisom peticije: http://www.pravapeticija.com/proti_omejevanj_zakonitega_splava_v_spaniji                                             … Več

ZGODBE ŽENSK DANAŠNJEGA ČASA

»V zakonu sem rodila tri otroke, jih v glavnem vzgojila sama, mož se ni brigal za vzgojo. Oglasil se je samo takrat, ko niso imeli dobrih ocen ali ko so se neprimerno vedli – v smislu »ti si kriva, saj ti skrbiš za njihovo šolo…« Ko je bil sin star 12 let in ga nisem zmogla več sama obvladovati, se je odločil, da je čas, da ga začne disciplinirati s pretepanjem… Za sinovo vedenje sem bila seveda spet kriva jaz, … Več

MEDIJSKE OBJAVE

DELO – Intevju ob svetovanme dnevu žensk, http://www.delo.si/novice/ljubljana/ce-je-druzina-nevaren-prostor-je-taksna-tudi-druzba.html COSMOPOLITAN – Akcije društva Ženske svetovalnice proti nasilju nad ženskami, http://www.cosmopolitan.si/aktualno/akcije-drustva-zenske-svetovalnice-proti-nasilju-nad-zenskami/ 22.11.2012 FACEBOOK – uradna stran Alenke Gotar, VABILO na akcijo (fotografije in tekst) objavljeno na 56 profilih znanih Slovenk in Slovencev (vsak od 1.500 – 5.000 prijateljev + naročniki), https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4523563858590&set=a.4523563618584.167582.1575668443&type=1&theater in https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4523555818389&set=a.4523555698386.167580.1575668443&type=1&theater SENSA – VABILO, http://www.sensa.si/preobrazba/dogodki/podprite-boj-proti-nasilju-nad-zenskami-in-otroki-2/ PROSTOVOLJSTVO ORG – VABILO, http://www.prostovoljstvo.org/?t=event&id=557 23.11.2012 BIBALEZE.SI – Zakaj se nasilnežu ne uprejo?, http://www.bibaleze.si/clanek/starsi/nasilje-nad-zenskami-je-prisotno-v-vseh-druzbenih-slojih.html DRUŠTVO DAM – VABILO, http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=1095&Itemid=2 ZADOVOLJNA.SI – 25. november – dan … Več

Živimo v času, ko je poleg revščine, brezposelnosti in negotovosti obstoja, spolna determiniranost še vedno zelo močan dejavnik tveganja, za doživljanje nasilja. Ugotovitve nacionalne raziskave o nasilju v zasebni sferi in partnerskih odnosih, ki je prva tovrstna raziskava pri nas, so pokazale, da je vsaka druga ženska, od dopolnjenega 15. leta starosti, doživela eno od oblik nasilja. To je močan pokazatelj razmer v Sloveniji. Lahko trdimo, da je nasilje za slovenske moške najbolj razširjena oblika nacionalnega športa. Vendar ima šport … Več

SLOGA

Sloga je platforma neprofitnih in nevladnih organizacij, ki delujejo na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja, globalnega učenja in humanitarne pomoči. Članica je tudi Ženska svetovalnica v delovni skupini za spolno in reproduktivno zdravje. http://www.sloga-platform.org/ .