Arhiv novic s področja – motnje hranjenja

Na mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami je v Ljubljani potekala Nacionalna konferenca o preprečevanju in odzivanju na nasilje nad ženskami v Sloveniji. Konferenco so organizirala ministrstva za notranje zadeve, za pravosodje, za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter nevladne organizacije Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja, Društvo za nenasilno komunikacijo in PIC – Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja. Nasilje in z njim žal vedno bolj pogost femicid, torej umor … Več

DONIRAJTE DEL DOHODNINE DRUŠTVU ŽENSKA SVETOVALNICA

Spoštovane/ spoštovani! Bodite dobrodelni in darujete del dohodnine, ki sicer ostane v proračunu, Društvu Ženska svetovalnica. Tako pomagate, da potrebno pomoč prejmejo ženske, ki so žrtve nasilja. Obrazec, za namenitev dohodnine Društvu ženska svetovalnica (prenos) Obrazec za namenitev dela dohodnine izpolnite in pošljite nam ali na pristojni Davčni urad. Del dohodnine za donacije lahko oddate tudi elektronsko Del dohodnine za donacije lahko elektronsko oddate tudi preko portala e davki.   S tem prispevate svoj delež k družbi, ki ne tolerira … Več

Superskin Slovenija ob mednarodnem dnevu žensk 10% vrednosti današnjih nakupov namenja Društvu Ženska svetovalnica

Superskin Slovenija namenja 10 % vrednosti vseh nakupov ob mednarodnem dnevu žensk Društvu Ženska svetovalnica.

25. november|Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami

25. november je generalna skupščina Združenih narodov razglasila za mednarodni dan za odpravo nasilja nad ženskami, ki ga od leta 1981 obeležuje mednarodna skupnost v spomin na brutalno umorjene politične aktivistke, sestre Mirabal. Nasilje nad ženskami in deklicami je žal še vedno razširjeno po svetu in predstavlja hudo kršitev človekovih pravic, zato je pomembno da krepimo enakost spolov in moč žensk ter pozivamo k odpravi vseh oblik diskriminacije žensk in nasilja nad njimi. Delavnica ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju … Več

Živimo v času, ko je poleg revščine, brezposelnosti in negotovosti obstoja, spolna determiniranost še vedno zelo močan dejavnik tveganja, za doživljanje nasilja. Ugotovitve nacionalne raziskave o nasilju v zasebni sferi in partnerskih odnosih, ki je prva tovrstna raziskava pri nas, so pokazale, da je vsaka druga ženska, od dopolnjenega 15. leta starosti, doživela eno od oblik nasilja. To je močan pokazatelj razmer v Sloveniji. Lahko trdimo, da je nasilje za slovenske moške najbolj razširjena oblika nacionalnega športa. Vendar ima šport … Več