KAKO USPEŠNO KOMUNICIRATI?

Se opravičite večkrat, kot to resnično mislite?
Si želite, da bi vas drugi bolj cenili?
Ali prevzemate odgovornosti za druge na vašo škodo?
Vas drugi jemljejo za samoumevne?

image

Če je odgovor na katero od teh vprašanj pritrdilen vas vabimo na delavnico: KAKO USPEŠNO KOMUNICIRATI?KOMU: Namenjena je vsem ženskam, ki se počutijo, da v komunikaciji več izgubijo, kot pridobijo.

Spoznali boste glavne značilnosti Karpmanovega dramskega trikotnika in predvsem, kako ven iz nezadovoljive komunikacije.

KJE: V prostorih Društva Ženska svetovalnica na Cesti v Mestni log 55, v Murgle centru, 2 nadst.
KDAJ: V četrtek 11.9.2014 od 16.00 do 18.00 ure.

Prijavite se do 10.9.2014 na tanja@svetovalnica.org

Kako mediji popačijo ženske?

TI NISI SKICA!

image

RECI NE ANOREKSIJI!

Mediji imajo močno sporočilnost za deklice in mladostnice, ki že pri rosnih letih začnejo z nečloveškimi dietami, da bi bile podobne dekletom iz naslovnic revij.

Nekatere manekenke in igralke javno priznajo, da ne izgledajo v resnici tako, kot na naslovnicah, zaradi retuširanja, ki zoža žensko telo za tretino!

Oglejte si kratek film o tem kako mediji popačijo ideal ženske lepote:

Vesna – živeti življenje brez nasilja

FOTOGRAFSKI NATEČAJ MINISTRSTVA ZA DELO, DRUŽINO, SOCIALNE ZADEVE IN ENAKE MOŽNOSTI

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je dne 02.06.2014 objavilo javni, odprti in anonimni fotografski natečaj z naslovom ‘NASILJE NA NJENI KOŽI’.

Fotografski natečaj se izvaja v okviru dveletne nacionalne kampanje ‘Vesna – živeti življenje brez nasilja’. Namen natečaja je pridobitev čim več kvalitetnega fotografskega gradiva na razpisano tematiko, ki bo služilo za izvajanje in promocijo projekta ‘Vesna – živeti življenje brez nasilja’.

Rok za prijavo je do vključno 15.09.2014.

Več informacij:

NAJVEČJA SVETOVNA RAZISKAVA O NASILJU NAD ŽENSKAMI – FRA

Raziskava je pokazala, da je vsaka tretja ženska po 15. letu starosti doživela fizično in/ali spolno nasilje, skoraj vsaka četrta pa je bila žrtev nasilja s strani partnerja. Raziskava prav tako kaže, da bi morali oblikovalci politik priznati obseg nasilja nad ženskami in zagotoviti, da bi odziv v praksi in ne le na papirju izpolnili potrebe in pravice vseh žrtev nasilja nad ženskami.
Agencija Evropske unije za temeljne pravice (FRA) je v poročilu predstavila rezultate doslej največje svetovne raziskave o nasilju nad ženskami, ki razkriva obseg njihove zlorabe doma, v službi, javnosti in na spletu. V poročilu je prikazana široka razširjenost nasilja nad odraslimi ženskami, poleg tega pa so podrobno opisani tudi primeri fizičnega in spolnega nasilja, ki so ga ženske doživele v otroštvu.

ZAMENJANE VLOGE PO SPOLU