Delavnica ob 8. marcu, Mednarodnemu dnevu žensk

Spoštovane ženske! Ob našem prazniku, prazniku vseh žensk, vas vabimo na delavnico z naslovom Jaz sem ženska, s katero bomo osvetlile, kaj pomeni biti ženska v današnjem času, kako se to čuti in kaj lahko naredimo, da bomo lahko vsak dan bolj živele svojo žensko naravo. Vabljene ste vse ženske, ki si želite pogledati vase in najti svoje notranje zaklade. Delavnica se bo odvijala v četrtek, 9.3.2017 ob 16.00 uri v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru. Prosim za prijavo … Več

Skupina za ženske, žrtve nasilja

Ženska svetovalnica, vas vabi v vključitev v skupino za pomoč ženskam, žrtvam nasilja.  Skupina je namenjena ženskam vseh starosti, poklicev in izobrazbe, ki ste polnoletne in lahko prevzamete odgovornost zase. Na skupini obravnavamo pereče teme, ki jih posameznice izpostavijo z namenom razrešitve kompleksnosti nasilja, članice skupine pa povedo svojo izkušnjo o tem. Skupino vodi usposobljena strokovna delavka. Skupina poteka vsak ponedeljek od 16.00 do 18.00 ure v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru.  Skupina je brezplačna. Omogoča jo MDDSZ in MOL. Za … Več

Moški, ki nosijo belo pentljo, simbol proti nasilju nad ženskami, spodbujajo druge moške k nenasilju.

RECI NE NASILJU – PRIDRUŽI SE EKIPI ZA NENASILJE

Ob pomembni podpori sofinancerjev MOL, MDDSZEM in FIHO smo v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, Društvom Ključ – Center za boj proti trgovini z ljudmi, TOM telefonom za otroke in mladostnike ter Zvezo prijateljev mladine tudi letos pripravile informativno osveščevalna gradiva ob obeležjih boja proti vsem oblikam nasilja nad ženskami in otroki, s katerimi javnost osveščamo o oblikah in nesprejemljivosti nasilja ter tako žrtve nasilja kot osebe, ki v svoji okolici zaznajo nasilje, informiramo o oblikah obstoječe brezplačne pomoči žrtvam … Več

Vsaka četrta deklica in vsak peti deček je žrtev spolne zlorabe v otroštvu!