V iskanju princa na belem konju

Ženska svetovalnica vas vabi na delavnico, na kateri se bomo dotaknili stališč, ki jih že od vrtca dalje nosimo o tem, kako bo prišel moški in nas bo rešil. Pravljice, zgodbe, romantični filmi pa poskrbijo, da še naprej zavedno ali nezavedno hranimo to zgodbo. Praksa kaže, da se v iskanju reševalca, lahko najde nekoga, ki ima potencial za nasilje. Namen tokratne delavnice, je prepoznati pasti in jih pravočasno prepoznati ter se zaščititi. Delavnica bo potekala v četrtek, 27.10.2016 ob 16.00 uri … Več

RECI NE NASILJU – PRIDRUŽI SE EKIPI ZA NENASILJE

Ob pomembni podpori sofinancerjev MOL, MDDSZEM in FIHO smo v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, Društvom Ključ – Center za boj proti trgovini z ljudmi, TOM telefonom za otroke in mladostnike ter Zvezo prijateljev mladine tudi letos pripravile informativno osveščevalna gradiva ob obeležjih boja proti vsem oblikam nasilja nad ženskami in otroki, s katerimi javnost osveščamo o oblikah in nesprejemljivosti nasilja ter tako žrtve nasilja kot osebe, ki v svoji okolici zaznajo nasilje, informiramo o oblikah obstoječe brezplačne pomoči žrtvam … Več

18. november Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo

Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolnimi zlorabami se obeležuje 18. novembra. Namen dogodka je ozavestiti širšo javnost o problematiki spolnih zlorab otrok in njihovih posledic tako za otroka, njegovo družino kot širšo okolico ter spodbuditi odločevalce in izvajalce v pristojnih vladnih institucijah in drugih državnih organih za sprejetje zavez za bolj učinkovito preprečevanje spolnih zlorab otrok in ukrepanje, ko se le-te zgodijo. http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174371873

Vsaka četrta deklica in vsak peti deček je žrtev spolne zlorabe v otroštvu!

Od besed k dejanjem!

Od 25. novembra, Mednarodnega dne za odpravo nasilja nad ženskami do 10. decembra, Svetovnega dneva človekovih pravic, poteka mednarodna kampanja 16 dni aktivizma proti nasilju zaradi spola. Vlade in organizacije po vsem svetu na ta dan organizirajo aktivnosti za ozaveščanje javnosti o problematiki nasilja nad ženskami. V letošnjem letu bo v okviru mednarodne kampanje v Sloveniji potekala nacionalna medijska kampanja za ozaveščanje splošne javnosti o nasilju nad ženskami, v kateri bomo sodelovale slovenske nevladne in vladne organizacije ter lokalne skupnosti.