Premagajmo tabu nasilja nad ženskami

Nasilje nad ženskami je še vedno prepovedana tema, čeprav zaradi nasilja trpi veliko žensk in otrok. Na tokratni delavnici bomo od strnile tančico in se odkrito pogovorile o vseh oblikah nasilja tako doma kot v javnem prostoru. Pridobile boste orodja, ki vam bodo lahko pomagala premagati nasilje in postaviti mejo z namenom, da se nasilje ustavi. Delavnica se bo odvijala v četrtek, 4.5.2017 v Murgle centru, Cesta v Mestni log ob 16.00 uri. Prijavite se na tanja@svetovalnica.org do srede 3.5.2017 … Več

Če je družina nevaren prostor, potem je takšna tudi družba

Nasilje še vedno velja za nekaj zasebnega, čeprav že dolgo vemo, da je družba varna toliko, kolikor je varen njen najranljivejši del in to je vsekakor družina. Nasilje v družini in nasilje nad ženskami je kršenje temeljnih človekovih pravic, zato v Ženski svetovalnici obveščamo javnost in pozivamo k NIČELNI TOLERANCI DO NASILJA tudi v tem članku: http://www.delo.si/novice/ljubljana/ce-je-druzina-nevaren-prostor-je-taksna-tudi-druzba.html

Skupina za ženske, žrtve nasilja

Ženska svetovalnica, vas vabi v vključitev v skupino za pomoč ženskam, žrtvam nasilja.  Skupina je namenjena ženskam vseh starosti, poklicev in izobrazbe, ki ste polnoletne in lahko prevzamete odgovornost zase. Na skupini obravnavamo pereče teme, ki jih posameznice izpostavijo z namenom razrešitve kompleksnosti nasilja, članice skupine pa povedo svojo izkušnjo o tem. Skupino vodi usposobljena strokovna delavka. Skupina poteka vsak ponedeljek od 16.00 do 18.00 ure v prostorih Ženske svetovalnice v Murgle centru.  Skupina je brezplačna. Omogoča jo MDDSZ in MOL. Za … Več

Moški, ki nosijo belo pentljo, simbol proti nasilju nad ženskami, spodbujajo druge moške k nenasilju.

RECI NE NASILJU – PRIDRUŽI SE EKIPI ZA NENASILJE

Ob pomembni podpori sofinancerjev MOL, MDDSZEM in FIHO smo v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, Društvom Ključ – Center za boj proti trgovini z ljudmi, TOM telefonom za otroke in mladostnike ter Zvezo prijateljev mladine tudi letos pripravile informativno osveščevalna gradiva ob obeležjih boja proti vsem oblikam nasilja nad ženskami in otroki, s katerimi javnost osveščamo o oblikah in nesprejemljivosti nasilja ter tako žrtve nasilja kot osebe, ki v svoji okolici zaznajo nasilje, informiramo o oblikah obstoječe brezplačne pomoči žrtvam … Več