RECI NE NASILJU – ZAUPANJE JE V ODNOSIH LAHKO TUDI ZLORABLJENO

Ob pomembni podpori sofinancerjev MOL, MDDSZEM in FIHO smo v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, Društvom Ključ – Center za boj proti trgovini z ljudmi, TOM telefonom za otroke in mladostnike ter Zvezo prijateljev mladine tudi letos pripravile informativno osveščevalna gradiva ob obeležjih boja proti vsem oblikam nasilja nad ženskami in otroki, s katerimi javnost osveščamo o oblikah in nesprejemljivosti nasilja ter tako žrtve nasilja kot osebe, ki v svoji okolici zaznajo nasilje, informiramo o oblikah obstoječe brezplačne pomoči žrtvam nasilja, ki jo celostno zagotavljamo v akciji sodelujoči člani neformalne Ekipe za nenasilje.

V ta namen smo izdale informativne in osveščevalne plakate ter letake, ki smo jih razposlale na vse slovenske Policijske postaje in Centre za socialno delo ter na osrednjeslovenske Zdravstvene domove s prošnjo, da plakate razobesijo v prostorih, kjer se zadržujejo obiskovalke in obiskovalci.

V obdobju od 19.11.2015 do 10.12.2015 bo na nesprejemljivost nasilja nad ženskami in otroki opozarjalo tudi 60 jumbo plakatov po vseh večjih slovenskih mestih, s poudarkom na Ljubljani.

Ekipa Ženske svetovalnice in sodelujočih nagovarjamo vse prebivalke in prebivalce Slovenije: RECI NE NASILJU – PRIDRUŽI SE EKIPI ZA NENASILJE !