UTRINKI IZ AKCIJE OB MENDARODNIH DNEVIH BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI

V soboto, dne 23.11.2013, smo izvedli informativno osveščevalno akcijo ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami, ki se pričnejo z dnem 25.11.2013 ter zaključijo s Svetovnim dnevom človekovih pravic, ki bo 10.12.2013.

Akcijo je podprla varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta NUSSDORFER, kot osrednja ambasadorka EKIPE ZA NENASILJE Društva Ženska svetovalnica. Častni gostje akcije, ki sta jih sprejeli varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta NUSSDORFER in predsednica društva Lucija UŽMAH, so bili predsednik Republike Slovenije g. Borut PAHOR, župan Mestne občine Ljubljana g. Zoran JANKOVIĆ in predsednik Socialne zbornice Slovenije g. Nace KOVAČ.

 IMG_5968

DSC_9573

Vabilu na akcijo so se številčno odzvali tudi podporniki nenasilja, med njimi operna pevka Alenka Gotar, fotograf Črt Slavec, ambasador lanske Ekipe za nenasilje Nenad Milikič, svetovalka predsednika Računskega sodišča Njives Prelog, odvetnica Anja Štrovs, psihiatrinja Andrea Užmah Kučina, psihologinja Andreja Pšeničny, predstavnica Centra za tujce Slovenske policije Nataša Bombač s partnerjem Boštjanom Šiftarjem, glasbenik Gušti, mistra Slovenije Miha Dragoš in Matjaž Kumelj, manekenka Iryna Osypenko Nemec, košarkar Slavko Kotnik s hčerko Katjo, ter mnogi drugi.

IMG_5980

 

 

 

 

 

 

Ambasadorji Ekipe za nenasilje, častni gostje, vabljeni in naključni obiskovalci so se s svojim podpisom simbolično včlanili v Ekipo za nenasilje, s tem so izrazili ničelno toleranco do nasilja nad ženskami in otroci ter hkrati podprli aktivnosti za preprečevanje nasilja v družini.

IMG_5979

 .

Komentarji so zaprti.