OBVESTILO O HUMANITARNI AKCIJI OB MEDNARODNIH DNEVIH BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI

Društvo Ženska svetovalnica, kot vsa leta delovanja doslej, pripravlja akcijo ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami, ki se zaključijo s Svetovnim dnevom za človekove pravice. V lanski akciji smo zasnovali ‘ekipo za nenasilje’, ki so jo takrat sestavljali vidni slovenski športniki.
Letos načrtujemo zasledovati rdečo nit simbolične ekipe, ki pa bo za razliko od predhodnega leta sestavljena iz oseb, ki ženskam in otrokom, žrtvam nasilja, pomembno pomagajo v njihovi stiski.

»Ekipo za nenasilje« sestavljajo varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta NUSSDORFER, vodilna humanitarka in zagovornica nenasilja, g. Feliks STREHAR, pomočnik policije PP Moste, ga. Jasna BLAHA, zdravnica splošne medicine, ga. Maja MIKLIČ, specialistka družinske medicine, ga. Maja KOKALJ, reševalka, in g. Peter NAPOTNIK, reševalec.

Družba EUROPLAKAT d.o.o., s posluhom za družbeno odgovornost ter občutkom za pomoč ranljivim skupinam, nam je zagotovila 50 brezplačnih plakatnih mest na območju Ljubljane, ki bodo širšo lokalno skupnost od dne 19.11.2013 do dne 03.12.2013 obveščali o mednarodnih dnevih boja zoper nasilje nad ženskami, pri pripravi in izvedbi akcije pa so nam pomagali tudi naslednji zagovorniki nenasilja in projektni partnerji: fotograf in oblikovalec Črt SLAVEC, ODVETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE ter družbe AVANT CAR d.o.o., PACIENT d.o.o. in PETROL d.d.

Osrednji dogodek v naši organizaciji se bo odvijal dne 23.11.2013 v City Park-u v Ljubljani med 11:00 in 17:00 uro.

Še nekaj pomembnih podatkov:

  • DRUŠTVO ŽENSKA SVETOVALNICA je strokovna, humanitarna in nepridobitna organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega varstva oziroma psihosocialne pomoči in samopomoči žensk, ki so žrtve nasilja ali imajo motnje hranjenja.
  • Borimo se proti vsem oblikam diskriminacije ter drugim pojavnim oblikam kršitev človekovih pravic in dostojanstva, posebej pa se zavzemamo za pravice žensk in otrok. Društvo je bilo ustanovljeno oktobra leta 1994. Dne 30.05.2001 smo pridobile status društva v javnem interesu na področju socialnega varstva ter dne 07.10.2004 tudi status humanitarne organizacije.
  • Delovanje nam omogočata Mestna občina Ljubljana in Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
  • Pod okriljem društva delujejo trije programi:
    • program Krizni center za ženske in otroke, žrtve nasilja, omogoča ženskam in njihovim otrokom takojšen umik iz grozečega okolja v primeru akutnega nasilja in psihosocialno obravnavo, spremstvo ter zagovorništvo, ter deluje 24 dni na dan, vse dni v letu, od leta 2005 dalje, kot prvi v Sloveniji,
    • programa Psihosocialna pomoč ženskam, žrtvam nasilja in Pomoč pri motnjah hranjenja, ki zagotavljata informiranje, psihosocialno individualno in skupinsko svetovanje, tako ženskam kot njihovim svojcem, dežurni telefon, zagovorništvo, informacije o pristojnostih javnih služb in pomoč pri organizaciji skupin za samopomoč.
  • O akciji dne 23.11.2013 – v City Parku v Ljubljani (BTC) bomo med 11:00 in 17:00 uro na dveh stojnicah skupaj s predstavniki in predstavnicami policije in zdravstvenih ustanov, kot ostalimi osebami, ki pomagajo ženskam in otrokom, žrtvam nasilja, vabljenim gostom (mediji, Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve, Mestna občina Ljubljana, sorodne nevladne organizacije, druga zainteresirana javnost) ter naključnim obiskovalcem delili osveščevalno informativne letake, gostje in obiskovalci pa se bodo simbolično včlanili v ‘Ekipo za nenasilje’ (v lanski akciji dne 24.11.2012 se je v ekipo s podpisom v knjigo ekipe včlanilo preko 900 oseb),
  • o akciji splošno – Organizacija združenih narodov je 25. november proglasila za Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami. 16 dni akcij proti nasilju nad ženskami je del svetovne kampanje za človekove pravice žensk. Prva kampanja je potekala leta 1991, že leta 1997 pa so v njej sodelovale ženske nevladne organizacije v več kot 120 državah po svetu. 16 dni akcij se začne s 25. novembrom, Mednarodnim dnevom boja proti nasilju nad ženskami, in se zaključi z 10. decembrom, Svetovnim dnevom človekovih pravic.

Preberite tudi:

Vabljene na delavnico ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami

Toplo vabimo na delavnico o nasilju v današnji družbi, ko se zdi, da smo nasilje že iz

18

DELAVNICA: Nasilje nad ženskami in nasilje v družini

Nasilje je pojem, o katerem v današnjem času slišimo zelo pogosto, vendar pa je kljub temu še

18

MEDNARODNI DNEVI BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI

Tudi v letošnjem letu smo v društvu izdale osveščevalno in informativno gradivo ob Mednarodnih

18

Otvoritev likovne razstave ob Mednarodnem dnevu boja proti nasilju 25.11.2019

Razstava z naslovom Moje notranje doživljanje nasilja je izraz uporabnic Ženske svetovalnice i

18

MEDNARODNI DNEVI BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI, 25.11.2018 – 10.12.2018

Društvo Ženska svetovalnica je tudi letos izdala osveščevalno gradivo ob Mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad žen

18

Ženska svetovalnica za boj proti nasilju nad ženskami

V prostorih Ženske svetovalnice vam pomagamo prepoznati nasilje in vas podpiramo pri vaši odločitvi, da

18

Spolno nadlegovanje je nedopustno

Spolno nadlegovanje se lahko zgodi vsaki ženski ne glede na starost, poklic ali etnično pripadnost. Dogaja se na a

18

Nasilje nad starejšimi je kršenje njihovih temeljnih človekovih pravic

Nasilje nad starejšimi je kršenje temeljnih človekovih pravic. Poglejte si prispevek na spodnji povezavi:

18

RECI NE NASILJU – ZAUPANJE JE V ODNOSIH LAHKO TUDI ZLORABLJENO

Ob pomembni podpori sofinancerjev MOL, MDDSZEM in FIHO smo v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, Društvom Ključ –

18

RECI NE NASILJU – PRIDRUŽI SE EKIPI ZA NENASILJE

Ob pomembni podpori sofinancerjev MOL, MDDSZEM in FIHO smo v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, Društvom Ključ –

18

NAPOVEDNIK- 16 DNI AKCIJ PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI 25.11. – 10.12. 2015

NAPOVEDNIK- 16 DNI AKCIJ PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI 25.11. – 10.12. 2015 16.11.2015 LJUBLJANA 17.00 Četrtni mlad

18

MEDNARODNI DNEVI BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI

RADIO TRST A - 25. 11. 2014 Torkovo radijsko druženje, ki ga je vodil Mitja Tretjak, je bilo kot običajno polno n

18

MEDNARODNI DNEVI BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI – KAKO POISKATI POT IZ NASILJA?

Ob Mednarodnem dnevu boja proti nasilju 25. novembru vas vabimo na delavnico z naslovom

18

Komentarji so zaprti.